Biraz ev hanımı, biraz öğretmen, biraz eş, biraz arıza, biraz
alışverişkolik, biraz pastacı, biraz kadın, biraz kardeş, biraz gelin, biraz
çocuk...Sizde de bunlardan biraz varsa aramıza hoşgeldiniz (:


25 Mart 2012 Pazar

Çeyizlik dantellerimizden yaka yapalım :)

Bu senenin trendlerinden biri de yakalar... Kendinizinde evde kolayca yapabileceği, annenizin muhetemelen karşı çıkacağı bir DIY projesi =)



Benim bir çeyizimi karıştırmam lazım. Keşke ilkokul yakalarımı saklasaymışım =)


22 Mart 2012 Perşembe

İlk çekilişimin sonucunu a-çık-lı-yo-ruuum :)


En heyecanlı postum bu olsa gerek. Sizden çok ben merak ettim hediyelerin kime gideceğini... Öncelikle çekilişe katılan herkese çooooook teşekkür ediyorum.

İstiridye mantarından şinitzel yapalım!


Tam bir mantar sever olarak bugüne kadar neden istiridye mantarını keşfetmediğime şaşıyorum.. Diğer mantara göre daha lezzetli ve etli. Geçen gün bizim manavda gördüm ve arkasında yazan tarife göre yaptım. Görenler şinitzel sansa da aslında o bir mantar :) Önce bu mantarı biraz tanıyalım...

Desenleri çakıştıralım :)

İki farklı deseni birbirinle kombinleme modasına biz de uyalım :) 
Siz olsanız bu çizgili bluzu hangi etekle kombinlerdiniz?

20 Mart 2012 Salı

Nail Art - Puantiye

Kafaya koydum :) 
Gerekli malzemeleri alacağım ve bu işe el atacağım!
Bu hafta yeniden moda olan puantiyeyi ele aldım... En sonda ise örnek bir nail art videosu var.

Tırnak Sağlığı ve Bakımı - 2

Tırnak Sağlığı ve Bakımının 2.bölümünde: Tırnak Yeme, Şeytan Tırnağı ve Tırnak batması var. Şeytan tırnağı sorunu bende de oluyor. Hep birlikte okuyalım bakalım neden oluyormuş, nasıl tedavi ediliyormuş?

19 Mart 2012 Pazartesi

Van Gogh Alive: Çerçeve yok, İçindesin!

Sizlere cumartesi günü öğrencilerimle birlikte gittiğim muhteşem bir sergiden bahsedeceğim. Sergi dediğime bakmayın, çerçeveli tek bir resim bile yok. Tamamen dijital ve herkesin yaşaması gereken bir deneyim. İnanılmaz bir huzur buldum ve hiç çıkmak istemedim... Eğer isterseniz Ata Demirer gibi kendi resminizi çektirip, Van Gogh'un resimlerinden birine konuk olabiliyorsunuz :) Bende çektirdim, sona saklıyorum :)



18 Mart 2012 Pazar

Pazar Günü Kombini...

Dün  baharın gelişinin ilk sinyallari ile bugün bahara hoşgeldin kombini yapmak istedim. Çiçekli desen özlediğim baharı çağrıştırdı. Son günlerin aksine canlı değil daha pastel tonlar dinginlik verdi. Umarım hoşunuza gider.

Herkese iyi pazarlar...

16 Mart 2012 Cuma

Makyaj ve küpe alışverişim :)

Son zamanlarda durdurulamayan alışveriş çılgınlığımdan dolayı kendime kıyafet alışverişine bir süre ara vereceğime söz verdim, tuttum da! Ama bu sözün kapsamına kozmetik ve takı alışverişini dahil etmemiştim :) 

Aslında kolye almak için çıktığım alışverişten makyaj malzemeleri ve küpelerle geri döndüm :) Arkadaşımla birlikte taksimde gezerken Sephora'nın önünden geçtik ve geri adımlarla geri döndük :) Gözaltı kapatıcım bitmişti, hadi ona bir bakalım dedik ve bir gözaltı kapatıcısı alma niyetiyle başlayan bir alışveriş biraz pahalıya patladı :(

İşte Yves Saint Laurent' den aldıklarım:

15 Mart 2012 Perşembe

İlk mim'im: 7 Ölümcül Güzellik Günahı :)

Bloğunu ilgiyle takip ettiğim, birbirinden güzel kombinleriyle bana harika fikirler veren arkadaşım aynur duguk beni mim'lemiş. Güzellik ürünleriyle ilgili mim'imle sizi başbaşa bırakıyorum :)

Ablam'ın doğumgünü kurabiyeleri :)

Canımdan çok sevdiğim biricik ablamın bugün doğumgünü! Bende ona ne hediye alsam diye dolaşırken, bi'kurabiyeci olarak O'na kurabiye yapmaya karar verdim. 
Bu kurabiyeler gibi renkli ve şeker tadında yaşlar O'nun olsun :) 
Seni çok seviyorum ablacım!

 

13 Mart 2012 Salı

Yapımı Kolay Dekoratif Mum Seçenekleri...

Mumları gerçekten çok seviyorum. Şu sıralar DIY projelerine taktım :) 
Evimizde elimizdeki malzemelerle kimsede olmayan mumluklar yapabiliriz. Ben suda yüzenleri ve taşlı olanları çok beğeniyorum. 
Sizin favoriniz hangisi?


Deniz Kabuklarından Neler Yapabiliriz?

Küçüklüğümden beri her yaz topladığım deniz kabuklarını ben eve sokar, annem atardı. Çünkü onları sakladığım yerden öyle bir koku gelirdi ki, annem yine midyeleri bir yerlere sakladığımı anlardı :) Artık büyüdüm ve kumsalda bulduğum güzel, kokmayan deniz kabuklarını topluyorum. Hatta annem benim için topluyor :)

Bunlarla nasıl birşey yapabilirim derken bu resimleri buldum. Bakalım siz hangilerini beğeneceksiniz?

12 Mart 2012 Pazartesi

Duvar stickerlarını çok seviyorum =)

Genç kızlar çeyizlerine ilk önce yemek takımını, örtü takımın alırken ben duvar stickerlarımı almıştım :) İnanılmaz hoşuma gidiyor, bütün duvarları doldurasım var :)

İnsan evinin ve mobilyalarının nasıl olacağını bilmeden sticker da seçemiyor. Yine de alışveriş sitelerinde her çıkan kampanyaya bakar, seçerdim ama almazdım. Sonra elektrik düğmelerinin etrafına olanların dekorasyonu çok etkilemeyeceğini düşündüm ve onları aldım :) Daha sonra da salonumuza çok sevdiğim "şaşkın baykuşları" aldık! Gece gece çekince çok güzel olmadılar ama baykuşlarımı herkesle tanıştırasım var. Ben onları hergün seviyorum, bugün sizde sevin :)

Salonumuzda televizyona doğru uzanan ağaç dallarındaki "şaşkın baykuşlarımız"

10 Mart 2012 Cumartesi

Gelin Buketi - Mor :)

Geçen sene düğün hazırlıkları yapmış biri olarak elimdeki arşivi evlenecek arkadaşlarımla paylaşayım dedim. 
"yeni hayat" bu post senin için. Umarım sana bir fikir verir :)

Ben gelin çiçeğimin ne renk olacağını hiç düşünmedim, ilk günden beri mor istedim. 
Benim gibi mor severler için seçtiklerim...

Yeni Cicilerim :)

Bu ay alışveriş yapmadan duramıyorum.. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde indirimleri görüp kendime hakim olamam diye alışveriş merkezine gitmedim. Ama akacak kan damarda durmuyor, Trendyol'da Milla'nın kampanyasını görünce dayanamadım :) Aldıklarım az önce geldi. Hem onları hemde geçen hafta aldıklarımı paylaşıyorum. 

Siyah uzun ceketi elbiselerimle denedim, bele oturuyor ve harika duruyor!

Annemden İpek Gömlekler, Kayınvalidemden Vintage Çantalar :)

İki annemi de çok seviyorum. Bu ay bana çok değerli hediyeler verdiler, sevgimin hediyelerle ilgisi yok tabiki :) Hediyelerin değerli olmasının sebebi gençken kullandıkları gömlekler ve çantalar olmaları... O kadar hoşuma gittiki sizlerle paylaşmak istedim. En sonda ise çok farklı bir şey paylaşacağım sizlerle, sürpriz :)



9 Mart 2012 Cuma

Damla Çikolatalı Diyet Kurabiye Tarifi


Diyet yapanlar için harika bir kurabiye :) Diyette olmanıza gerek yok bence çok güzel :) Margarin içermiyor ve kepekli unla yapılan hafif bir kurabiye...

DIY - Taşlı Zincir Bileklik Yapımı


Bir blogda gördüğüm bu bileklik çok hoşuma gitmişti. Yapılacaklar listesine eklemiştim. Canım sıkıldı ve elimdeki malzemelerle bir deneyeyim dedim :) Ben çok sevdim. Hatta kolyesini de yapmayı düşünüyorum. Evde yalnızken yaptığım için yapım resimlerini çekemedim. Yapmak isteyenler buraya tıklasın :)  

Ağızda Dağılan Susamlı Kurabiye Tarifi


Çok pratik, ağızda dağılan harika bir kurabiye... Susamlı olduğuna bakmayın, tatlı bir kurabiye :)

8 Mart 2012 Perşembe

Tırnak Sağlığı ve Bakımı - 1

Tırnaklarımızın yapısını etkileyen birçok faktör var. Genetik yapımız, mevsimsel değişiklikler, beslenmemiz, yaşam tarzımız... Bu konuya bu aralar çok kafayı takmış biri olarak araştırdıklarımı sizlerle paylaşmaya karar verdim.

İlk bölümün konuları:
Tırnaklarımızdaki problemler ve nedenleri
Tırnak bakımında nelere dikkat etmeliyiz?

İkinci bölümün konuları:
Tırnak yeme
Şeytan tırnağı
Tırnak batması

Üçüncü bölüm konuları:
Tırnak bakımı nasıl yapılır?
Tırnak bakım ürünleri tavsiyeleri

 

7 Mart 2012 Çarşamba

Karamel Kombin...

Her ne kadar bu sene neon renkler moda olsa da ve bende canlı renkler giyinmeye başlasam da böyle bir kombin görünce çok hoşuma gidiyor :) Sanki daha bir zarif, daha bir şık ne dersiniz? Bu arada karameli çok severim :)

Bu sene ince pileli etekler de çok moda, en kısa zamanda bi'tane almalıyım!

6 Mart 2012 Salı

Silinen yorumlar hakkında önemli açıklama

Arkadaşlar gerçekten çok üzgünüm, bir arkadaşımızın mesajı sayesinde farkettim. Yorumlarınız anında yayınlansın diye cep telefonumdan "yayınla" tuşuna basıyorum. Eve gidincede cevap yazıyorum tek tek. Bugün bir yanlışlık olmuş ve kendi yazdığım yorumlar dahil bir çok yorum silinmiş :(

Öncelikle çok özür diliyorum. Neyseki mesajların hepsi mailimde kayıtlı. Sizin rumuz ve isimlerinizi başta belirterek hepsini tek tek ben yazıp yayınlayacağım. Yorum yazma sıranıza göre excelde numaralarınızı kaydediyorum. Hiçbir mağduriyet olmayacak. Sadece emek verip yazdığınız, benim için herbiri ayrı değerli yorumlarınız silindi, o yüzde çok üzgünüm.

Bu akşam silinen her yorumu ekledim. Herkesden tek tek özür diliyorum.

Sevgiler
Gugu

5 Mart 2012 Pazartesi

Deniz Akvaryumumuz :)

Deniz akvaryumumuzun görüntülerinden sizler için film yaptım, iyi seyirler :)


Kolay Topuz Yapımı Videoları

Özel bir geceniz var, kuaföre gidemediniz yada gitmek istemiyorsunuz... İşte size kendi başınıza yapabileceğiniz topuz modellerinin video ile anlatımı... İyi seyirler :)


DIY - Boncuklu Bardak Altlığı Yapımı

Evde canı sıkılan Gugu n'apar, eline alır boncukları bunlardan napsam diye dolaşır ve sonunda aklına bu proje gelir :) Salonumdaki yastıklar da fuşya olduğu için sehpalarımın üstünde şirin durdu. İşte size resimlerle anlatımı..

4 Mart 2012 Pazar

Nail Art - Sevimli yaratıklar

Bunları yapanlar gerçekten sanatçı. Emeklerine, ellerine sağlık...




Tarif: Portakallı Cevizli Kek

Bugün çok sevdiğim iki misafirim vardı, onlar için yaptığım keki sizle paylaşıyorum. Püf noktalara dikkat ederseniz çok güzel bir kek oluyor :)


Milla by Trendyol siparişim 2 günde geldi :)

Milla'nın ürünlerine bayılıyorum. Özellikle sırt dekolteli çalışıyorlar ve kumaşları çok hoşuma gidiyor. Trendyoldaki her kampanyasından birşey alamadan duramıyorum :) Perşembe günü Deniz Akkaya ile Milla butiği kampanyası başladı ve sabah 7'de alışverişimi yaptım. Bir baktım bugün gelmiş :)


İşte aldıklarım:

 Üstte harika duruyor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...