Biraz ev hanımı, biraz öğretmen, biraz eş, biraz arıza, biraz
alışverişkolik, biraz pastacı, biraz kadın, biraz kardeş, biraz gelin, biraz
çocuk...Sizde de bunlardan biraz varsa aramıza hoşgeldiniz (:


3 Şubat 2013 Pazar

Ayva tatlısı severler (:


Benim gibi meyve severler, tatlılarda da meyveli olanları tercih ederler. Ben şerbetli tatlıları pek sevmem. Ama ayva tatlısına bayılırım! Bugün baktım evde ayva var, hemen onu tatlıya çevirdim. Hem pratik, hem hafif hem de çok lezzetli :)

Tarifimiz ise çok basit:

3 adet ayva (Her ayavayı ikiye böleceksiniz, ona göre kişi sayısına göre hesaplayabilirsiniz)
1 elma
1 bardak su
Toz şeker
4-5 adet Karanfil
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limon suyu

İlk önce ayvalarımızı soyuyoruz ve kabukları tatlıyı yapacağımız tencereye koyuyoruz (tatlının suyunun ağdalaşmasını sağlıyor) Ayvaları ikiye bölüp, ortasını çıkarıyoruz. İçinden çıkan çekirdekleri yine tencereye atıyoruz. Çekirdekler tatlıya doğal bir renk veriyor. Benim ayvalarımın içinden çok az çekirdek çıktığı için renkleri açık oldu.

Ayvaları limon suyu ile ovuyoruz ki kararmasın. Ardından çukur yüzeyleri yukarı bakacak şekilde tencereye yerleştiriyoruz. Ayrı bir kaba elma rendeleyip içine tarçın ekleyip karıştırıyoruz. Ayvaların ortasına bu karışımdan pay ediyoruz. Evde elma yoksa koymayadabilirsiniz.



Son olarak her yarım ayvanın üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker serpiyoruz. Çok tatlı seviyorsanız 2 çorba kaşığı da olabilir. Tencerenin içine karanfileri de atıyoruz. Bir bardak su ilave edip, kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. (Yaklaşık 1 - 1,5 saat)

Soğuduktan sonra dilerseniz kaymak ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. I love it when people come together and share thoughts. Great site,
    stick with it!

    Stop by my web site :: canine that shows

    YanıtlaSil
  2. When I browse your post, I become hungry:)

    YanıtlaSil

Yorum bırakan elleriniz altın dolsun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...