Biraz ev hanımı, biraz öğretmen, biraz eş, biraz arıza, biraz
alışverişkolik, biraz pastacı, biraz kadın, biraz kardeş, biraz gelin, biraz
çocuk...Sizde de bunlardan biraz varsa aramıza hoşgeldiniz (:


19 Temmuz 2012 Perşembe

Minik Krep Tarifi

Evde ne zaman süt olmasa canım krep çeker. Bugün dolapta sütü gördüm ve ne yesek diye düşünüyorduk. Bu minik krepler çok şirin ve lezzetli oldular... Resimde büyük çıkmış ama pasta tabağından daha küçükler :) İster kahvaltıda, ister akşamüstü, ister canınız çektiğinde evde süt, yumurta ve un varsa 5 dakikada hazır! Nasıl mı?

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı kadar un (Kek hamurundan biraz daha akıcı olacak şekilde ekleyelim)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Margarin
Yapılışı:

Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpıyoruz. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Tuzu ilave edip son bir kez karıştırıyoruz. Akıcı bir kıvam elde etmeliyiz. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritiyoruz. Tavanın tam ortasına 1 kepçe hamur döküp bırakın. Tavayı sağa sola oynatmayın. Kendiliğinden eşit şekilde dağılacak ve mini krepleriniz olacaktır. Tavanız büyük olsa da sorun olmaz :) Üst kısımdaki hamur pişince bir spatula yardımıyla tersini çevirin. Küçük olduğu için krep atma triplerine girmeye de gerek kalmıyor, spatula ile anında çeviriyorsunuz :)

İlk bir - iki krep kötü olabilir, moral bozmak yok :) İkinciden sonra istediğiniz krebi elde edeceksiniz. İster arasına peynir koyarak ister reçel koyarak tüketebilirsiniz.

Tavsiye: Kalan krepleri değerlendirmek için ilginç bir yöntemim var :) Kreplerin arasına tabi evde varsa kızarttığınız köftelerden bir tane koyup rulo yapın. Rulonun ğstğne bir dilim kaşar peniri koyup kürdanı batırın ve fırına verin. Kaşar peyniri kızarana dek fırınlayın. Üzerine dilerseniz ketçap ve mayonez sıkarak süsleyebilirsiniz. Mmmmm çok lezzetli oluyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bırakan elleriniz altın dolsun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...