Sizlerle paylaşacağım tarif klasik muffin tarifi. İçine ne koymak isteseniz onu koyup istediğiniz muffini elde edebiliyorsunuz. Silikon kalıpları pek sevmesem de çiçek şeklindeki bu kalıpları çok sevdim :) Muffinleri ters çevirip servis yaptığınızda çok cici bir görüntü ortaya çıkıyor.
Şimdi gelelim püf noktalarına;
*ilk
önce sıvı malzemeleri karıştırıp daha sonra katı malzemelere ekliyoruz
*muffinlere eklemek istediğiniz ekstra malzemeleri (vişne, damla çikolata, hindistan ceviz vs.) en
sonda katıyoruz.
*asla fazla karıştırmıyoruz ki hamurumuz sönmesin.
İyi çırpıldığı takdirde çok güzel kabarıyor. Ben korkudan az doldurmuşum kalıpları :) Yarısını azcık geçebilirsiniz :)
malzemeler:
- 140gr toz şeker
- 250gr kekun
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket şekerli vanilin
- 85gr tereyağı, eritilip, ılıtılmış
- 2 yumurta, çırpılmış
- 200ml süt
hazırlanması:
- fırını 200C'ye getirin
- geniş bir kapta şeker, kekun, karbonat ve vanilyayı karıştırın.
- yağ, yumurta ve sütü ayrı bir kapta karıştırın.
- sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve tel yardımıyla karıştırın. (fazla karıştırırsanız muffinler kabarmaz.)
- muffinlerinize istediğiniz ilaveleri yapın (ben hindistan cevizi ve damla çikolata kullandım)
- karışımı kaşıkla kalıplara dökün. fırında 15-18 dakika pişirin. pişince fırın telinin üzerinde soğutun
Bıçakla kontrol edip çıkarın ve soğumaya bırakın. Eğer biraz yumuşak olursa korkmayın, muffin normal keke göre daha yumuşaktır.
Balkonda akşamüstü çayın ve nescafenin yanında harika gidiyor :) Afiyet olsun...
Ben teşekkür ederim :)
YanıtlaSil