Biraz ev hanımı, biraz öğretmen, biraz eş, biraz arıza, biraz
alışverişkolik, biraz pastacı, biraz kadın, biraz kardeş, biraz gelin, biraz
çocuk...Sizde de bunlardan biraz varsa aramıza hoşgeldiniz (:


29 Şubat 2012 Çarşamba

HTC Sensations XE vs iPhone 4S

Her yerde ve herkeste iPhone görmekten sıkılmış biri olarak size dün eşimin bana aldığı HTC Sensations XE ile iPhone 4S'in karşılaştırmasını paylaşacağım. iPhone kullanıcıları yanlış anlamasın, bu benim tercihim. HTC'yi daha zevkle kullanıyorum, geniş ekran seviyorum <3

DIY - Cep Telofonu Kılıfını Süslemece :)


Yeni aldığım telefonum biraz büyük olduğu için kılıf bulmakta zorlandım ve güzelini bulana kadar idare etmek için başka bir markanın düz siyah bir kılıfını aldım. Tabi üstünde markanın ismi de yazıyor.

Kartalkaya'yı Ateşleyenler

Hayalin bir dağın tepesine karlarla kaplı olsa da ateşle iz bırakmak kadar zor bir şey olsa bile peşini bırakma. Önce hayal eder, sonra o hayale inanırsın; nasıl yapabileceğini tasarlar ve denersin, yılmadan. Yeterince denersen, neden olmasın?

Onlar tam da bunu yaptı. Karlarla kaplı Kartalkaya’nın zirvesine ateşle iz bırakabileceklerine inandılar. Burn, sadece ihtiyaç duydukları cesaret ve enerji desteğini sağlayarak bir hayali ateşledi. Onlar da tutkularının peşinde yola çıktılar. Boardlarını hazırladılar, pompalarla modifiye ettiler, rampalarını kurdular ve kaydılar. Olmadı, baştan aldılar, onları amaçlarına ulaştıracak şartları gerçekleştirmeyi başarana kadar, tekrar tekrar.

Ve 3. gün de bitip gece yarısı olduğunda Kartalkaya’da istedikleri ateşi yakmayı başardılar. Çektikleri videoyla da ‘İçindeki kıvılcım nasıl kocaman bir ateşe dönüşür’ü hepimize gösterdiler. Tutku ve cesaretle yanmayacak ateş yoktu, inandık. Burn, gençleri tutkularından başka bir şeye kulak asmadan, istediklerini alana kadar denemeye, vazgeçmeden denemeye çağırıyor. Tutkuları cesaretle besleyen kocaman bir ateş yakmak için Burn gençleri ateşlemeye devam edecek.

İçindeki kıvılcımı farket ve büyüt. Burn ateşler.

http://www.facebook.com/BurnTurkiye

Bir bumads advertorial içeriğidir.

28 Şubat 2012 Salı

Let it be pink!


Bu yaza damgasını vuracak renklerden biri de "pembe"... 

Ünlülerin cilt bakım markası "Nuxe"

 "Beğendiğim ürünler" yeni açtığım bir bölüm. Size kullandığım ve memnun kaldığım ürünlerden bahsedeceğim. Bu ürün kozmetik ürünü de olabilir, bir ayakkabı markası da olabilir yada bir mutfak ürünü de.. Anlayacağınız memnun kaldığım her ürün olabilir :)

Bu haftanın ürünü: Gwyneth Paltrow ve Jennifer Lopez 'in de kullandığı, 
vazgeçemediğim cilt bakım markam: Nuxe

27 Şubat 2012 Pazartesi

Rengarenk ilk çekilişimde herkes kazanıyor :)

*****HEDİYE ÇEKİLİŞİM SONA ERMİŞTİR. KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLER :)*****

Sonunda çekiliş furyasına bende katılıyorum. İlk çekilişim için takipçilerimin sayısının 22 olmasını bekliyordum. Benim için önemli bir anlamı var, bir ara anlatırım :)

İlk çekiliş için nasıl bir hediye vermem gerektiğini çok düşündüm, sonra bir blogda gördüğüm bir post aklıma bu fikri getirdi. Hunca Kozmetik'in "SHE" markasını bilirsiniz, renkli kozmetiği malesef artık üretimde değil. Ve okuduğum bu postta SHE'nin ürünlerine ulaşmak isteyen bir blogger vardı... Bende bu dileği gerçekleştirmek istedim ve size aşağıda göreceğiniz rengarenk ürünleri hediye etmeye karar verdim. Üstelik sadece 1 kişiye değil, 3 kişiye!

Ayrıca çekilişe katılan herkes  http://bikurabiye.blogspot.com/ üzerinden vereceği siparişi için geçerli %20 indirim çeki kazanacak!

Tabiki bitmedi... İlk üç kişiye hediyelerinin dışında kutularına sürpriz hediye de ekleyeceğim :)

26 Şubat 2012 Pazar

Tarif: GüL TatLısı



Özel misafirlerim geldiğinde severek yaptığım bir tatlı. Şerbetli tatlıları sevmeme rağmen bu tatlı hafif oluyor. Hem göze hem mideye hitap ediyor :)

Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!

Bana en çok Pembe VAIO yakışıyor!

Ünlü moda ikonu Ece Sükan, Sony VAIO için ilginç bir işe imza attı. Blogların renkli dünyası ile Sony VAIO'nun renkli dünyasını birleştiren Ece Sükan, birçok blog gibi benim blogumu da inceledi ve yakışacak olan rengi belirledi. Ece Sükan, blog içeriği, tasarımı, duruşuna göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana Pembe VAIO'yu seçti.

Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin...
sony-vaio

Bir bumads advertorial içeriğidir.

25 Şubat 2012 Cumartesi

Hediye çekilişi: Bal Köpüğü Tasarım'dan çok cici bir hediye!

Balköpüğü Tasarım birbirinden güzel kendin yap projeleri sunuyor bizlere. Şimdi de çok güzel bir polaroid makina hediye ediyor. Çok cici değil mi?

Çekilişe katılmak için: Tık tık :)

24 Şubat 2012 Cuma

Güzel insanlar için güzel giysiler: http://gigi-armario.blogspot.com/

Bu kırmızı, üzerinde minik şemsiyeler olan harika bluz benim olacak! Nerden mi aldım?

"http://gigi-armario.blogspot.com/"  dükkan üzerinden sizlerle yurtdışında olup da Türkiye'de olmayan markalardan yurtdışı gezileri sırasında aldıklarını, yine yurtiçinde her yerde bulunmayan belki küçük bir butikten, bir tasarımcıdan, bir markanın eski sezonuna ait olup alınası ama yeni sezonda bulunamayacak parçalarını paylaşıyor, kaçırmayın derim!

Sabırsızlıkla bekliyorum kargomu :)

Neon Renkler Sardı Her Yanı :)


2012 yılının modası neon renkler... Oldukça iddialı ve canlı olan bu renkler hem kıyafetlerde, hem makyaj ürünlerinde yerini aldı. Eğer bu renkler bana fazla diyorsanız, kıyafetlerinizi neon renklerde bir ojeyle yada rujla tamamlayabilirsiniz!

Baykuş severler buraya!



Eski Yunan'da akıl tanrıçası Athena'nın simgesi olan “baykuşun”, felsefede bilgelik sembolü olduğunu, Mısır alfabesinde “M” harfinin simgesinin baykuş olduğunu biliyor muydunuz? Uğursuz diyenlerin aksine, bana o kadar sevimli geliyorlar ki..

Bir Aşk, Bir Ejderha ve Baştan Çıkartıcı Kokular!

8x4’ten bir ilk daha: Rumeli Hisarı’nda muhteşem bir project mapping gösterisi! Beauty ve Beast karakterleriyle klasikleşen masal, 8x4 yorumuyla Rumeli Hisarı’nın duvarlarında hayat buldu.

Daha önce Galata Kulesi’nden İstanbul’a deodorant püskürten 8x4, bu sefer de yeni deodorantları Beauty ve Beast’in fantastik dünyasını Rumeli Hisarı’na yansıttı. Güzel ve Çirkin masalından esinlenerek, hisarın duvarlarında fantastik bir aşk serüveni sergilendi.


8x4 dünyasını Facebook'tan takip etmek isteyenler; http://www.facebook.com/8x4Turkiye

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Şubat 2012 Salı

bi' kurabiye bi' mutluluk :): Çikolata Workshopu

Canım arkadaşım, bi' kurabiye nin biricik ortağı ile bir bahar günü, okul çıkışı çok merak ettiğimiz workshopa katılmıştık... O kadar eğlendik ki sizlerle paylaşmak istedim.. Ayrıntılar için: tık tık

18 Şubat 2012 Cumartesi

Tarif: Vişne Rüyası


Karşınızda benim en çok yaptığım, hem kolay hem çok hafif bir tatlı. Bir vişnesever olarak şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle misafir geleceği zaman kurtarıcı. Fotoğraf böyle dumanlı çıkınca tatlıma bu ismi verdim :)

Hediye Çekilişi: Bakımlıyım Bakımlısın Bakımlı :)

Birbirinden güzel hediyeler var, mutlaka ziyaret edin :) Çekiliş için tıklayın

DIY - Peçetelerimize bilezik yapalım :)


Uzun zamandır aklımda olan bir proje ancak hava şartları nedeniyle bir türlü eminönüne gidemedim ve malzeme alamadım. Bu akşam tv izlerken birden aklıma bu çiçekler geldi ve aklımdakinden farklı bir peçete halkası yapmaya karar verdim. Bence şık oldu, ne dersiniz?

14 Şubat 2012 Salı

Tarif: Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması

Malzemeler:
420 ml süt
2 yumurta sarısı
50gr toz şeker
30gr mısır nişastası
30gr tereyağ
150gr beyaz çikolata

1. Sütü ufak bir tencereye koyun ve hafifçe kaynayana kadar ısıtın.
2. Bu sırada yumurta sarılarını şeker ile birlikte bir süre çırpın. Nişastayı ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı karışımın üzerine dökün ve bu sırada hızlı hızlı çırpmaya devam edin.
4. Bu karışımı tekrar tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak yoğunlaşıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
5. Ocağın altını kapatın. Küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolata ile tereyağını katın ve her ikisi de tamamen eriyene kadar karıştırın.
6. Kremanızı başka bir kaba alın, üzerini streç filmle örtün. Streç film kremanın yüzüne değsin ve üstünü iyice kapasın ki kremanız soğuma sırasında kabuk tutmasın.
7. Bu şekilde birkaç saat, tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
Kremanız kullanıma hazır :)

Aşkın Penguenleri


Bugün sevgililer günü olunca dedimki eşime sürpriz bir pasta yapayım. 1,5 saat vaktim vardı ve nasıl süsleyeceğimi düşünürken aklıma nikah şekerlerimiz geldi... Nikah şekerlerimiz de tabiki bi' kurabiye nin eseriydi. Penguenler "mutlu çiftleri" temsil ettiği için ortağım bizim için tasarladığı nikah şekerlerinde penguenleri kullanmıştı.

13 Şubat 2012 Pazartesi

bi' kurabiye: Sevgililer Günü Sürprizi!

Bahar Hanım nişanlısı için onların hikayesini anlatan bir 14 Şubat sürprizi hazırlattı. Her kurabiyeyi tek tek anlattı bize, onlar için önemli olan yerleri ve tarihleri verdi. Bizde bi'kurabiye olarak hepsini tasarladık. Bakalım Bahar Hanım'ın nişanlısı kurabiyelerini beğenecek mi?


Nail Art - French

Şimdilik yeteneğimin olmadığı bir konu ama resimleri paylaşabilirim sanırım :) Özellikle frenclere bayıldım, deneyeceğim.Yapanların emeğine sağlık...










Sevgililer günü için kalpli tırnaklar

Bir blogda rastladığım bu fikir çok hoşuma gitti, özellikle genç kızlar için çok sevimli :) Yapımı ise gayet basit...





Deniyelim mi kızlar ne dersiniz?

DIY - Aynamızı güzelleştirelim :)


Evinizde düz bir aynanız varsa bence çok hoş bir fikir... Hani pastaların altına koyduğumuz dantel desenli tabanlar varya işte onu aynanıza yerleştiriyoruz (kaymaması için orta kısmına çift taraflı bant yerleştirebilirsiniz), cam yüzeyler için olan spreyle boyuyoruz ve kurumaya bırakıyoruz. Hiçbir yerde bulamayacağınız kendinize özel aynanız hazır :)

Tarif: Tavuklu Mantar Güveç


Bu akşam denediğim kolay ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum. Benim gibi mantar seviyorsanız hoşunuza gidecek :)

Tarif: Eşimden kaşarlı sucuk köfte :)


Bloğumda yer vermek istediğim yeni bir bölüm daha: Yeni gelin tarifleri :)
02/07/2011' de evlenmiş, 7,5 aylık taze bir gelin olarak mutfak tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Denediğim, pratik ama lezzetli tarifleri sizlerle paylaşacağım. Umarım hoşunuza gider...

10 Şubat 2012 Cuma

Yarın ne giyeceğim postu :)

Farklılık olsun dedim, "bugün ne giydim" yerine "yarın ne giyeceğim" postu hazırladım :)
Tek sorun bluzumun ve pantolonumun orjinal renklerini internette bulamadım, ışık yetersiz olduğu için fotoğrafını da çekemedim. Hayal gücünüze sığınıyorum...
Yarın üstümdeyken bir fotoğrafını çekerim artık :)


Ayakkabı ve bluzu indirimden aldım, tam fiyatlarını hatırlayamadım :(

8 Şubat 2012 Çarşamba

DIY - Gazete Desenli Clutch Yapımı


Görünce gerçekten çok beğendim. Sizinle paylaşmak istedim. Yapımı ise çok basit. İhtiyacınız olan eski veya kullanmaktan sıkıldığınız bir clutch, yapıştırıcı ve gazete. Bence dergi sayfalarından yada desenli kağıtlardan da hoş olabilir, denemek lazım :)




DIY - Takılarınız çekmecenizde birbirine mi karışıyor? Buyrun çözümü :)

Hani mutfakta yada banyoda kullandığımız yapıştırma askılar var ya işte onları duvarınıza yanyana yapıştırarak kolyelerinizin karışmasına engel olabilirsiniz. Hele bir de etrafına boş bir çerçeve koyarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunu çeşitlendirmeniz mümkün. Koçtaş gibi mağazalarda yada eminönünde dolap kapaklarına takılan çok şık kapak kulpları var. En kısa zamanda bende deneyeceğim. İşte örnekler :)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...