Malzemeler:
420 ml süt
2 yumurta sarısı
50gr toz şeker
30gr mısır nişastası
30gr tereyağ
1. Sütü ufak bir tencereye koyun ve hafifçe kaynayana kadar ısıtın.
2. Bu sırada yumurta sarılarını şeker ile birlikte bir süre çırpın. Nişastayı ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin.
3. Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı karışımın üzerine dökün ve bu sırada hızlı hızlı çırpmaya devam edin.
4. Bu karışımı tekrar tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak yoğunlaşıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
5. Ocağın altını kapatın. Küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolata ile tereyağını katın ve her ikisi de tamamen eriyene kadar karıştırın.
6. Kremanızı başka bir kaba alın, üzerini streç filmle örtün. Streç film kremanın yüzüne değsin ve üstünü iyice kapasın ki kremanız soğuma sırasında kabuk tutmasın.
7. Bu şekilde birkaç saat, tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
Kremanız kullanıma hazır :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bırakan elleriniz altın dolsun :)