Özel misafirlerim geldiğinde severek yaptığım bir tatlı. Şerbetli tatlıları sevmeme rağmen bu tatlı hafif oluyor. Hem göze hem mideye hitap ediyor :)
Malzemeler:
- 100 gram margarin
- 2 yumurta
- Yarım sb sıvıyağ
- Yarım sb yoğurt
- 1 sb irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
( Hamurun kıvamı yumuşak olacak.)
Şerbeti :
3,5 sb şeker
4 sb su
Şerbeti :
3,5 sb şeker
4 sb su
- İlk önce şerbetimizi hazırlamak için ateşe koyalım. 10 dakika kaynatıp, altını kapatıp soğumaya bırakalım. (Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak)
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edelim.
- Hamuru çok kalın olmayacak şekilde açalım ve çay bardağı ile keselim.
- Ortaya çıkan yuvarlakları resimdeki gibi alt alta birleştirelim. En üstteki parçaya iki adet fındık yerleştirip, yukardan aşağı doğru rulo yapalım ve ortadan ikiye keselim.
Tatlı pişerken dağılmasın diye kağıt kek kalıplarının içinde pişirebilirsiniz. 175 C de iyice kızarana dek pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üstüne dökelim. Şerbeti çektikçe üzerine ilave edelim.
Afiyet olsun :)
gecenlerde annem yapmıstı ben kı serbetten nefret eden o gunun benım malum gun olması serefıne yedım hayran kaldım umaruım bırdaha yapmaz yoksa sonum kotu :)
YanıtlaSil:)) sende benim gibisin demekki. Bende hafif tatlıları severim. Şerbetli tatlı sevmiyorsan vişne rüyası tatlısını yapabilirsin. Yada yakında elmalı cevizli bir tatlı paylaşacağım, eminim çok seveceksin :)
YanıtlaSilarkadaşlarım bebek görmeye geldiler. ilk defa burda görüp yaptım çok kolay ve zarif duuyor. çok beğendiler. elinize sağlık. paylaşım için teşekkür ediyorum
YanıtlaSil(bir daha yaptığımda biraz tarçın atmayı planlıyorum)
Beğenmenize de çok sevindim :) Bebeğinize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum..
SilTarçın güzel fikir, bende deneyeceğim :) Bir süredir tariflere ara vermiştim. Yakında yine başalayacağım. Yeni denediğim pratik tariflerle burda olacağım beklerim :)
YanıtlaSil