Biraz ev hanımı, biraz öğretmen, biraz eş, biraz arıza, biraz
alışverişkolik, biraz pastacı, biraz kadın, biraz kardeş, biraz gelin, biraz
çocuk...Sizde de bunlardan biraz varsa aramıza hoşgeldiniz (:


13 Şubat 2012 Pazartesi

Tarif: Eşimden kaşarlı sucuk köfte :)


Bloğumda yer vermek istediğim yeni bir bölüm daha: Yeni gelin tarifleri :)
02/07/2011' de evlenmiş, 7,5 aylık taze bir gelin olarak mutfak tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Denediğim, pratik ama lezzetli tarifleri sizlerle paylaşacağım. Umarım hoşunuza gider...

Yukarda görmüş olduğunuz köfte, eşimle ürettiğimiz inanılmazzz lezzetli bir hamburger köftesi. Bu konularda çok yaratıcıdır :) Tabağın süslemesi de kendisine ait. Tabi biz bunu ekmek arası yedik, sizin için tabakta resmettik. Üzerindeki imza ise baş harflerimiz, E&G :)

Tarife gelirsek:

300 gr köftelik kıyma
150 gr sucuk (istediğiniz çeşit)
1 orta boy soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı galete unu
2 yemek kaşığı maydanoz
İstediğiniz miktarda rendelenmiş kaşar peyniri

İlk önce sucuğumuzu rondoda kıyma gibi oluncaya dek çekiyoruz. Ardından diğer malzemeleri koyduğumuz kaba ekleyip, güzelce yoğuruyoruz. Hiçbir baharat yada tuz eklemenize gerek kalmıyor. Biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra, istediğimiz boyutta şekil verip 2 yemek kaşığı koyduğumuz teflon tavada önü 2dk, arkası 2dk olmak üzere kızartıyoruz. Sakın daha fazla tutmayın, sucuktan dolayı çabuk pişip yanıyor...

İsterseniz daha küçük boyutta yapıp, pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Ekmek arası yapacaksanız ketçap gerçekten çok yakışıyor, aklınızda bulunsun :)

Bir-iki püf nokta eklemek istedim. Köftelere şekil verirken tombik yapmamaya özen gösterin şekil verdikten sonra biraz bastırıp düzleştirirseniz içi daha iyi pişiyor. Yanına makarna yaparsanız, makarnayı süzdükten sonra tencereye istediğiniz yağı koyup üzerine makarnayı dökün. Biraz karıştırıp içine çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su ekleyip karıştırıp, altını kapatın. Böylece makarnaların yapışmasını önlüyorsunuz. Yemek saatine kadar ara ara karıştırmayı unutmayın. Bunu eşimin annesinden öğrendim, çok işe yarıyor :)
 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bırakan elleriniz altın dolsun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...